Om mig - Exempel

Om mig

Tina Engström heter jag. Bor i ett litet hus i Boda,en by 35 km norr om Stockholm, via Åkersberga V276, jobbar natt som Undersköterska,på ett äldreboende i Täby.

Mitt hem delas,sedan 1996, av ett gäng flattar i olika åldrar,som tränas/startas i jakt,lydnad,bruks, viltspår och som ställs ut ibland.På höstarna är jag även med och apporterar på andjakter.

Jag har Jägarexamen,men bössan används mest vid eftersök . Föder upp ca en kull om året sedan 2007. Försöker behålla Rasen som en Dualhund,vill ha en hund som ser ut som en flat,dvs får Exellent på Utställning och även fungerar Jaktligt.

Alla hundar jag ägt har minst 1a i NKL B-Prov och Exellent på Utställning. Har även haft andras hundar på träning och meriterat Jaktligt,med minst 1a NKL på B-Prov. Behåller inte hundar som jag inte tror klarar av mina ambitioner,utan omplacerar då dem, jag anser att det får ett bättre liv hos någon med en lägre målsättning.Genetiskt har de ändå fixat det Grundläggande.

Jag har fört fram 2 hundar till TrippelChampionat,dvs i både Jakt,Viltspår & Utställning, "Farin",SEJCH SEUCH DKUCH SEVCH Engsboda Sugar Brown och "Triss" , NordJCH SEUCH DKUCH SELCH SEVCH Bez-Amis First Last and Always (hon blev även LydnadsChampion)

2019 tilldelades Kenneln Bruksuppfödarpriset, ett pris där avkommorna ska ha presterat Jaktligt och Exteriört.

Jag ägnar en hel del tid åt att hålla träningar för mina Valpköpare,från Valp - Elit. Varannan vecka, oavsett årstid. Kostnadsfritt.

Varje år har vi ett Kennelläger med träning inför FM och en Kennelträff,där vi umgås under lättare former. En Kennelmästare och Bästa lag koras med lite allvar o mycket bus.

Någon Apporteringskurs för andra blir det också ibland.

Döma WTn står också på Schemat, efter att jag utbildade mig som Domare 2004. Hösten 2021 blev jag även klar B-Provsdomare. Är väldigt intresserad av egenskaper och som Domare får jag chansen att se hundar från hela landet.

Fotoalbum

Casino BIRvalp2 Nov22
2a Lagtävling Bogesund Juni 22
Rocka1aÖKL11:9 Gotland 21
Hamlet EX2sept22
Tinavinter21a
Tina bössahöst19
Birdiejagaug22